Facebook

Twitter

Wednesday 31 December 2014

Ομάδα της χρονιάς σε Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα και Φούτσαλ (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)


Μια εκπληκτική χρονιά για τον ΑΠΟΕΛ μας, το 2014, μας αποχαιρετά σήμερα. Μια χρονιά γεμάτη τίτλους και μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη. Μια χρονιά που δίκαια θεωρείται η κορυφαία στην 88χρονη ιστορία του Σωματείου μας λόγω των φετινών του επιτυχιών.

Σε Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα και Φούτσαλ δικαιολογημένα ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα της χρονιάς αφού τα τμήματα μας σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Ντάμπλ στο ποδόσφαιρο και είσοδο για 3η φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ στην καλαθόσφαιρα και τέλος νταμπλ στο φουτσαλ και μεγάλη πρόκριση στο Main Round του UEFA Futsal Cup.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Νταμπλ και Τσάμπιονς Λιγκ)

Το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ κατόρθωσε φέτος το απίστευτο. Νταμπλ μετά από 18 χρόνια αφού τελευταία φορά ήταν την περίοδο 1995-96 και back 2 back μετά από 60 και πλέον χρόνια. Παρόλο που αγωνιστικά το τμήμα δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε στο φινάλε του μαραθωνίου να στεφθεί πρωταθλητής κερδίζοντας την ΑΕΛ με 1-0 στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Προηγήθηκε η κατάκτηση του κυπέλλου αφού επικράτησε με 2-0 στον τελικό του Ερμή σε παιχνίδι που έγινε στο ΓΣΠ. Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ομάδα μας απέκλεισε διαδοχικά HJK Elsinki και Aalborg για να προκριθεί για 3ηφορά στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κληρώθηκε στον 6ο όμιλο και βρέθηκε αντιμέτωπη για πρώτη φορά στην ιστορία της με την μεγάλη Μπαρσελόνα και τον Άγιαξ και για 2η φορά μετά το μακρινό 1990 με την Παρί Σεντ Ζερμέν. Αποχαιρέτησε την διοργάνωση με όχι και τόσο καλό απολογισμό αφού στους 6 αγώνες είχε 1 ισοπαλία και 5 ήττες. Στο πρωτάθλημα η ομάδα μας βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με 31 βαθμούς σε 14 αγώνες όσους έχει και ο Απόλλωνας.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ (Πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ)

Με Πρωτάθλημα, Σούπερ Καπ και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αποχαιρετά το 2014 η καλαθοσφαιρική μας ομάδας. Το τμήμα μετά από 4 χρόνια επέστρεψε στην κορυφή της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας κατακτώντας τον 11ο τίτλο στην ιστορία της με προπονητή τον Αντώνη Κωνσταντινίδη. Η ομάδα μας έφτασε και στον τελικό του κυπέλλου ωστόσο ηττήθηκε από τον Απόλλωνα σ’ ένα επεισοδιακό αγώνα που έγινε στο Ελευθερία. Η αποχώρηση του Κωνσταντινίδη έφερε στον πάγκο της ομάδας μας τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος στον 1ο επίσημο αγώνα του στον πάγκο της ομάδας μας επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα στο Κίτιον και κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Όσον αφορά το πρωτάθλημα η ομάδα μας δείχνει και φέτος πως θα αποτελέσει το φαβορί για το νταμπλ αφού με την συμπλήρωση 8 αγωνιστικών βρίσκεται στην 1ηθέση του πίνακα με 15 βαθμούς.

ΦΟΥΤΣΑΛ (Νταμπλ και UEFA Futsal Cup)

Νταμπλ και πρόκριση στο Main Round του UEFA Futsal Cup ήταν ο απολογισμός της ομάδας futsal για το 2014. Η ομάδα μας το καλοκαίρι του 2013 κτίστηκε με μοναδικό σκοπό να σπάσει την παντοκρατορία της Ομόνοιας στο άθλημα. Ο στόχος αυτός στέφθηκε με επιτυχία αφού η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος βρήκε την ομάδα μας πανάξια πρωταθλήτρια κερδίζοντας μάλιστα την Ομόνοια 3 φορές σε σύνολο 4 αγώνων. Στον θεσμό του κυπέλλου η ομάδα μας επικράτησε της Ομόνοιας στα ημιτελικά με δύο νίκες και στον τελικό κέρδισε τον Αραράτ στο Ελευθερία κάνοντας το νταμπλ στην πρώτη ουσιαστικά συμμετοχή του τμήματος στις διοργανώσεις του Φουτσαλ. Στην Ευρώπη η ομάδα μας στον Προκριματικό Γύρο που διοργανώθηκε στην Κύπρο με 3 νίκες προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του UEFA Futsal Cup. Στην Ουγγαρία όπου ταξίδεψε έχοντας απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα αποχαιρέτησε ως 3η την διοργάνωση αφήνοντας παράλληλα ανάμεικτα αισθήματα σε τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές αφού υπήρχαν οι δυνατότητες για πρόκριση στο Elite Round. Όσον αφορά το πρωτάθλημα η ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά αφού με την συμπλήρωση 10 αγωνιστικών βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα και στο -6 από την πρωτοπόρο Ομόνοια.

apoel.com.cy

ΑΠΟΕΛ Fans TV